De Jong Solar levert lichtgewicht zonnepaneel modules in elk gewenst formaat.
Van de 2-cellige tot de 72-cell high-performance module: glasvrij,
lichtgewicht, flexibel, solide en extreem licht.

Lichtgewicht zonnepaneel modules

De lichtgewicht panelen zijn ontwikkeld voor plaatsing op bestaande bouw waar glaspanelen niet mogelijk zijn. Door de bijzondere oppervlaktetextuur zijn de panelen niet helemaal glad. Dit resulteert in een antiverblindings-effect en maakt deze oplossing ideaal voor installatie op daken en open luchtoppervlakken die noch glanzend mogen zijn, noch licht of zon moeten reflecteren. Ook zijn de ultra platte lichtgewicht panelen ontwikkeld voor installatie op bestaande gebouwen en voor mobiele 12v toepassingen zoals op een boot, caravan en camping. 

  • Lichtgewicht; Door het glas te vervangen en het frame te optimaliseren, wegen eArche-panelen 90% minder dan conventionele PV-panelen.
  • Flexibel; eArche combineert een uniek materiaal om een flexibel kristaline-siliciumpaneel te fabriceren dat op een gebogen oppervlak kan worden geïnstalleerd.
  • Efficiënt; eArche kan de installatiekosten tot 50% verlagen door het gebruik van nieuwe verbeterde componenten, gebruiksgemak en snellere installatie.
  • Esthetiek; Een mooi gevormd ontwerp resulteren in een zeer efficiënt, aantrekkelijk paneel, zonder lichtvervuiling, met PID-vrije werking en hoge veiligheidsniveaus.
  • Flinterdun; De minimumdikte van de eArche-lijn is vanaf 2,0 mm frameloos, waardoor het ideaal is voor voertuigtoepassingen.
  • Bevestiging; Verschillende bevestigingsmethoden zijn mogelijk, zoals lijmen, schroeven of geklonken.
  • Voorgemonteerd; Plus 1KW-systemen worden voorgemonteerd geleverd en vereenvoudigen de installatie, wat resulteert in een aanzienlijke besparing van arbeidstijd.
  • Gemakkelijk vervoerbaar; Het innovatieve frame en het lage gewicht van eArche verlagen de transportkosten aanzienlijk.
  • Duurzaam; eArche panelen zijn gecertificeerd om de maximale testbelasting te weerstaan en de strenge kwaliteitscontrole garandeert een lange levensduur.

Verschillende modules

De Jong Solar levert lichtgewicht zonnepaneel modules in elk gewenst formaat. Van de 2-cellige tot de 72-cell high-performance module: glasvrij, lichtgewicht, flexibel, solide en extreem licht in de F-serie en de B-serie. 

F-serie

De F-serie panelen worden direct op EPDM, bitumen en metalen daken gelijmd door middel van een speciale kit. Dit houdt het totale gewicht van de installatie laag en zorgt voor een snelle manier van plaatsen. Door dit lage gewicht en versnelde installatie methode kunnen de zonnepanelen op vrijwel ieder dak geïnstalleerd worden en kan er bespaard worden op de installatie kosten. Door de lichte flexibiliteit van de zonnepanelen kunnen deze ook op ronde oppervlaktes of gebogen daken geïnstalleerd worden

B-serie

De B-serie panelen, met een aluminium rand rondom het paneel, kunnen op traditionele montage systemen geplaatst worden. Bekijk zeker eens ons aanbod van verschillende types lichtgewicht zonnepanelen hieronder;

Montage

De Jong beschikt tevens over een aantal geintegreerde oplossingen zoals shutters en e-roof daksystemen. Bij de montage kunnen de modules ter plaatse aan de lokale eisen worden aangepast. Ze worden gelijmd, geklonken, geschroefd of op de onderconstructie gemonteerd met magneten of bestaande oogjes. Dit houdt het gewicht van het systeem extreem laag en zorgt ervoor dat ze zelfs op daken of gevels kunnen worden gemonteerd met moeilijke structurele of fysieke omstandigheden.