Is uw cv-ketel aan vervanging toe en zoekt u een duurzame opvolger,
maar is volledig gasloos wonen nog een brug te ver?

De Daikin Altherma Hybride warmtepomp is een goede optie. Deze A++ hybride lucht/water warmtepomp zet hernieuwbare energie uit lucht om in warmte of koeling. De Daikin Altherma Hybride het formaat van een standaard cv-ketel en is daarmee zeer compact. Daarnaast zijn in de hybride warmtepomp zowel het binnen deel van de warmtepomp als cv-ketel verwerkt. Daardoor wordt het gasverbruik grotendeels vervangen door elektriciteitsverbruik. Zo bespaar je tot wel 35% op de gas nota. In combinatie met zonnepanelen heb je zelfs vrijwel geen kosten meer voor de centrale verwarming!

Door de een-op-een vervanging van uw cv-ketel, is deze hybride warmtepomp veelal een eenvoudige oplossing in bestaande bouw. Verder zorgt de betrouwbare Daikin Altherma Hybride onder alle omstandigheden voor het hoogste rendement. Is de warmtelevering van de warmtepomp niet toereikend tijdens bijvoorbeeld koude winterdagen? Dan zorgt de cv-ketel voor extra rendement. Zo zit je dus nooit in de kou! 

De Daikin Altherma Hybride 7.4 kW staat deze maanden in het zonnetje. Als je kiest voor deze warmtepomp inclusief montage, is de complete installatie op basis van onderstaande voorwaarden inclusief de volgende aansluitmaterialen:

  • Inlaatcombinatie
  • Vul-aftapkraan
  • Expansievat
  • Leiding- en aansluitmateriaal

Montagevoorwaarden bij installatie

De standaard montagekosten van een warmtepomp zijn gebaseerd op een standaard plaatsing waarbij water, riolering, cv-leidingen en elektra zich binnen 1,0 meter van de te plaatsen warmtepomp bevinden. De koelleiding tussen het binnen- en buitendeel dient direct door de wand of het dak gevoerd te kunnen worden met een maximale lengte van 5 meter. Aanvullende bouwkundige werkzaamheden zijn niet inbegrepen. Naar aanleiding van een bezoek ter plaatse zullen wij een definitieve opgave van de installatiekosten verzorgen. De vermelde vermogens zijn gebaseerd op een watertemperatuur van 35 graden Celsius en 7 graden Celsius buitentemperatuur.

Voorwaarden voor subsidie

De vermelde subsidie is gebaseerd op de bij ons bekende informatie en afhankelijk van het nog beschikbare subsidiebudget. Het afhandelen van de subsidieaanvraag wordt door ons verzorgd op basis van een door ons te verstrekken en door u in te vullen machtigingsformulier. Met betrekking tot het verkrijgen van deze subsidies kunnen wij geen garanties geven. Kijk voor informatie kijkt op  www.rvo.nl/isde .

Geluid van de hybride lucht/water warmtepomp

Het buitendeel van deze warmtepomp produceert maximaal circa 39dB geluid op een afstand van 3 meter.