Om elektrisch rijden populairder te maken, stelt de overheid verschillende subsidies beschikbaar. Deze zijn voor de aanschaf van elektrische voertuigen en commerciële laadpalen. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? 

Kooptips laadstation

Door verschillen tussen particuliere- en bedrijfsplannen, met veel bijkomende bepalingen, is het soms moeilijk vast te stellen of aan de bepalingen worden voldaan. Wij geven je persoonlijk advies gedurende dit proces. Zo vind je niet alleen het beste laadstation, maar ook de voordeligste! 

 

Een laadstation kopen is geen impulsieve gedachte, net zoals het kopen van een elektrische auto. Er zijn veel verschillende keuzemogelijkheden, meestal technisch, maar ze moeten ook compatibel zijn. Daarom is het een goed idee om samen met experts op onderzoek uit te gaan en het juiste laadstation te vinden. Begin met wat informatie te verzamelen over je wensen, zodat onze experts je hiermee verder kunnen helpen. 

De volgende factoren zijn hierbij erg belangrijk:

  • Welke merk en model elektrische auto rijd je ?
  • Is de laadpaal aan huis of op het werk?
  • Zijn er aanpassingen nodig in de bestaande elektrische installatie?
  • Wil je het gemakkelijk hebben of prefereert je digitale functionaliteit?
  • Wil je de kosten (automatisch) met je werkgever afhandelen?

Complete oplossing voor laadstation(s)

Behalve een laadstation kopen, zijn er meestal veel elementen nodig om de installatie te kunnen realiseren. In thuislaadstations zal over het algemeen de meterkast moet worden aangepast met een nieuwe lekstroomonderbreker of verdere uitbreiding.

Voor bedrijven is het van belang dat de laadpaal zichtbaar is. Hiervoor plaatsen we borden zodat de bezoekers en werknemers de laadpaal kunnen herkennen en vinden.

Supercombi: zonnepanelen voor oplaadstation aan huis

Het kopen van een laadstation is ook het punt om installatie van zonnepanelen in overweging te nemen. Wanneer je een laadpaal installeert, zal het elektriciteitsverbruik aanzienlijk toenemen. Zonnepanelen zijn hiervoor een goede investering; het houdt de kosten in de hand omdat het (deels) zelfvoorzienend, economisch en duurzaam is.

Voor ons is deze symbiose een belangrijke eerste stap naar de toekomst voor de integratie van laadpalen en zonnepanelen. Elektrische auto’s opladen met eigen opgewekte energie wordt een feit met De Jong Solar.

Oplaadexperts

Elektrische auto’s worden steeds populairder in Nederland. Logisch, want het is een levensvatbaar en duurzaam alternatief voor (aard)gas en olie. Er zijn al 120.000 laadpalen in Nederland en dit aantal blijft groeien. Tegelijkertijd neemt ook het aantal leveranciers toe.

De Jong Solar groeit in deze markt als onafhankelijk deskundige en profileert zich als ‘kompas op het gebied van elektrisch rijden’, wat inhoudt dat wij u kunnen adviseren bij overgaan op elektrisch rijden, eventuele beschikbare subsidies en het aanbod van beschikbare laadpalen.

Uiteraard kan je bij ons ook een laadstation kopen en verzorgen wij dan ook de installatie. Kortom, wij begeleiden je van aanvraag tot aflevering en installatie.

Waar wacht u nog op?