Het doel van de omvormer is om zoveel mogelijk energieopbrengst uit de zonnepanelen te halen, om deze vervolgens om te zetten in wisselstroom. Uiteraard is de kwaliteit van de omvormer van groot belang om een hoge opbrengst uit het zonne-energiesysteem te halen.

Heb ik een optimizer nodig?

Als je een stringomvormer zoals Growatt of SMA installeert, schakel je alle zonnepanelen in serie. Als er schaduw op één van de zonnepanelen valt, beïnvloedt dat de prestaties van de hele string.

Tigo Optimizer zorgt ervoor dat het paneel met schaduw de rest van de string niet ophoudt. Dit principe werkt bij schaduw, bij een klein verschil in hellingshoek of bij een klein vermogensverschil. Heb je hier geen last van? Dan heb je geen Tigo optimizers nodig. Heb je een Solaredge omvormer? Dan gebruik je geen Tigo optimizer, maar heb je op elk zonnepaneel een Solaredge Power Optimizer nodig.

Conformiteitsverklaring omvormer fabrikanten

Omvormers voldoen aan wetgeving met conformiteitscertificaten. Dat is belangrijk voor je verzekeraar. Dit betekent namelijk dat de producten gecontroleerd zijn en dat deze verzekerd zijn als er iets gebeurd.