Zakelijke zonnepanelen wekken duurzame energie op, en dat zorgt indirect voor
CO2-reductie. De SDE-subsidie is een exploitatiesubsidie, je krijgt subsidie over hetgeen dat je opwekt of reduceert.

SDE-subsidie voor zakelijke zonnepanelen

Subsidies zijn er in beginsel om gekozen investeringen te stimuleren waarvan het rendement nog niet aantrekkelijk genoeg is. Veel van deze subsidies van de overheid zijn investeringssubsidies. Dat betekent dat je een tegemoetkoming krijgt in de kosten van je investering. De SDE-subsidie is een exploitatiesubsidie, je krijgt subsidie over hetgeen dat je opwekt of reduceert.

De SDE++ subsidie: wat houdt het in?

In beginsel blijft de SDE++ hetzelfde als zijn voorganger genaamd de SDE+. De fase- en correctiebedragen blijven bestaan en het blijft een exploitatiesubsidie. Wel is het zo dat de nadruk van de SDE++ op CO2-reductie ligt. Dit is een groot verschil met de SDE+, die juist de opwek van duurzame energie stimuleerde.

Subsidie aanvragen

Wij doen dit gratis en vrijblijvend voor uw bedrijf.

  • Hoe je met de SDE++ het rendement maximaliseert
  • Hoe je de subsidie direct goed aanvraagt, zodat je de opbrengst maximaliseert
  • Wat voor gevolgen de SDE++ voor je businesscase heeft
  • Waarom je eigenlijk gisteren al in actie had moeten komen

Wat betekent dit voor mij?

Dit houdt in dat naast methoden van duurzame opwekking nu ook methoden van CO2-reductie worden gestimuleerd. Maar dat betekent niet dat zakelijke zonnepanelen geen slimme investering meer zijn. Zakelijke zonnepanelen wekken namelijk duurzame energie op, en dat zorgt indirect voor CO2-reductie. Alleen de manier van meten zal dus anders worden. Daarnaast komen er projecten in aanmerking voor de subsidie die inzetten op CO2-reductie, terwijl ze geen SDE+ konden krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het opvangen en hergebruiken van CO2-uitstoot of energiebesparende apparatuur in de industrie.

Kortom, er is wat meer competitie op de subsidiemarkt, maar de focus op zonnepanelen en windmolens is niet verdwenen. Doe er dus je voordeel mee, want je komt nog steeds in aanmerking voor een flinke subsidie. Wij van De Jong Solar kunnen je er bij helpen, we rekenen jouw gehele businesscase door, inclusief de hoogte van de te ontvangen subsidie.

Voorwaarden SDE++ bij zakelijke zonnepanelen

Er zijn een aantal voorwaarde waar je als bedrijf aan moet voldoen als je de SDE++ voor zonnepalen wilt krijgen. 

  • Zakelijke aansluiting groter dan 3×80 ampère
  • De installatie die je wilt bouwen is groter dan 15 kWp (15.000 Wattpiek)
  • Je bent eigenaar van het dak of hebt op het moment van de aanvraag toestemming van de eigenaar. Deze verklaring stuur je mee.
  • Staan de zonnepanelen niet op een dak? Dan heb je een omgevingsvergunning nodig.
  • Bij meer dan 1 MWp moet je een haalbaarheidsstudie meesturen en moet de netaansluiting vastgesteld worden op 50 procent van piekvermogen.
  • Bij elke aanvraag is de modelverklaring draagkracht dakconstructie verplicht.
  • Een gedetailleerde intekening op schaal van de zonnestroominstallatie op de beoogde locatie is verplicht.